Нейромережа для Apple Watch діагностує діабет з точністю 85% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нейромережа для Apple Watch діагностує діабет з точністю 85%

Технології&Авто
625
Нове дослідження, проведене в Каліфорнійському університеті в Сан-Франциско, показало, що нейромережа, розроблена стартапом Cardiogram, здатна діагностувати діабет з 85% точністю. При цьому для її використання не потрібні спеціальні медичні прилади – достатньо розумного годинника Apple Watch або іншого натільного пристрою.
Як повідомляють Engadget і Digital Trends, для виявлення ознак хвороби ШІ використовує інформацію про серцеві скорочення людини. Щоб створити і натренувати нейромережу, Cardiogram проаналізував дані 14 011 користувачів. Потім був складний процес навчання, що поєднував ручні і автоматичні фази. В результаті ШІ вдалося досягти дуже високих показників виявлення діабету – принаймні, в дослідженнях пацієнтів з уже діагностованим захворюванням. Крім цього, нейромережа потенційно може виявляти такі проблеми зі здоров’ям, як підвищений рівень холестерину, гіпертонія і апное уві сні.
Однак зв’язок між серцевим ритмом і діабетом дуже тонкий. Тому, строго кажучи, головне завдання нейромережі – неточно діагностувати хворобу, а вказати на її загрозу людям, які в іншому випадку дізналися б про неї занадто пізно. Це може допомогти 25 млн американцям, які, згідно з розрахунками експертів, живуть з діабетом або переддіабетним станом, але не підозрюють про це. Таким чином, ШІ послужить свого роду системою раннього попередження.
Нейромережа може бути інтегрована в будь-який натільний пристрій з датчиком серцевих скорочень, наприклад, в Apple Watch або фітнес-трекери. У Cardiogram сподіваються, що в майбутніх моделях подібних гаджетів з’являться також датчики глюкози і кров’яного тиску, що дозволить проводити ще точніший скринінг діабету.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас