Падіння курсу біткойна може знецінити альткойни - Goldman Sachs — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння курсу біткойна може знецінити альткойни - Goldman Sachs

Фінтех і Картки
2001
Істотна зміна курсу біткойна миттєво позначається на вартості інших криптовалют. Інвестори вже звикли до цього, однак аналітики Goldman Sachs вважають тенденцію небезпечною. В умовах консолідації ринку криптовалют вартість деяких альткойнів може впасти до нуля, залишивши інвесторів ні з чим.
У грудні минулого року курс біткойна досяг історичного максимуму. За цим миттєво пішло зростання вартості інших криптовалют. Закономірно, що на початку 2018 року, коли біткойн впав на 65%, а його капіталізація за кілька тижнів скоротилася на сотні мільярдів доларів, решта криптовалют пішли тим самим шляхом. «Тісна кореляція між криптовалютами — це привід для занепокоєння», — зазначив голова відділу інвестиційних досліджень Goldman Sachs Стів Стронгін в листі до клієнтів.
На думку аналітика, взаємозв’язок криптовалют повинен насторожувати криптоінвесторів. «В умовах раціонального ринку поява нових активів має призводити до скорочення вартості старих, але у випадку з криптовалютами цього не відбувається. Вони всі рухаються в одному напрямку, як єдиний клас активів», — цитує Стронгіна Business Insider.
В цьому полягає важлива відмінність між криптовалютами і фіатними валютами. Стронгін як приклад наводить випадки, коли уряд вирішує вивести з обігу яку-небудь валюту. У цьому випадку визначається залишкова вартість валюти і її міняють на іншу валюту.
При консолідації крипторинку є ризик, що курс деяких альткойнів впаде до нуля і інвестори залишаться ні з чим.
Експерти пояснюють таку тенденцію відносною новизною ринку. У сферу торгівлі криптовалютою постійно приходять новачки, які приймають рішення, орієнтуючись на курс біткойна. Саме тому коливання BTC призводять до коливань ефіру, Ripple та інших альткойнів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас