Єврокомісія схвалила злиття Hochtief і Abertis за 18,6 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія схвалила злиття Hochtief і Abertis за 18,6 млрд євро

Фондовий ринок
195
Європейська комісія, головний антимонопольний регулятор єврозони, схвалила угоду, в рамках якої німецька Hochtief AG має намір придбати іспанську Abertis Infraestructuras SA, оператора платних автомобільних доріг, за 18,6 млрд євро.
На думку регулятора, об’єднана компанія буде мати достатню конкуренцію на ринках, на яких вона присутня.
Hochtief контролюється іспанською Actividades de Construccion y Servicios SA (ACS).
На Abertis також претендує італійська Atlantia SpA, що пропонує за компанію 16,3 млрд євро. Ця угода вже отримала схвалення уряду Іспанії та іспанського антимонопольного регулятора.
Ринкова капіталізація Hochtief (8,9 млрд євро) істотно нижче в порівнянні з Abertis (19,4 млрд євро) і Atlantia (20,8 млрд євро). Однак німецька компанія має підтримку консорціуму міжнародних банків на чолі з JPMorgan Chase & Co. Крім того, за даними іспанських ЗМІ, прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой не хоче віддавати Abertis італійському покупцеві і віддав би перевагу угоді з місцевою компанією.
Abertis є оператором більш ніж 8 тис. км платних автострад в 14 країнах світу, включаючи Іспанію, Бразилію та Чилі, з капіталізацією близько 17,2 млрд євро. У 2016 році прибуток компанії склав 796 млн євро, виручка – 4,94 млрд євро.
Actividades de Construccion y Servicios була створена у 1997 році за рахунок злиття двох невеликих компаній і в даний час є найбільшою будівельною фірмою Іспанії з операціями більш ніж в 50 країнах світу. Її виручка в 2016 році склала 31,98 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас