Обвал на світових фондових ринках: причини та наслідки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обвал на світових фондових ринках: причини та наслідки

Фондовий ринок
2397
Основні фондові індекси США S&P500, Dow Jones і ціни на сировинні товари різко знизилися в понеділок. Зниження фондового ринку США стало максимальним з 2011 року.
Найбагатші люди за день втратили $114 мільярдів через падіння фондових ринків США Згідно з даними, опублікованими на сайтах фондових майданчиків, зниження фондового ринку США стало максимальним з 2011 року – періоду європейської боргової кризи.
При цьому падіння індексу Dow Jones в пунктах стало максимальним в історії протягом одного дня, становивши 1175 пунктів до моменту закриття сесії. Згідно з галузевим індикаторами S&P 500, найбільше зниження продемонстрував фінансовий сектор (падіння на 5%), а також фармакологічні, промислові, нафтогазові і телекомунікаційні компанії (зниження на 4%).
Слідом за падінням фондового ринку США різко знизилися світові ціни на основну продукцію українського експорту – сировинні товари. Зокрема, нафту марки Brent знизилася на 1,2%, до 66,82 долара за барель.
Ціни на залізну руду й мідь впали на 1,2% і 2% відповідно. Американські ф’ючерси на пшеницю в понеділок впали на 1,6%. Аналітики, опитані виданням Bloomberg, пов’язують падіння фондового ринку з розпродажем інвесторами ризикових активів на тлі посилення інфляційних очікувань у США.
Інвестори очікують підвищення облікових ставок і поступового згортання програми кількісного пом’якшення, що передбачає викуп ризикових активів за емісійні кошти, в умовах прискорення інфляції.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас