RAB-регулювання - це вимога Європи, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

RAB-регулювання - це вимога Європи, - експерт

Енергетика
410
Впровадження RAB-регулювання є вимогою до України міжнародних партнерів, сказав президент Асоціації операторів розподільчих електромереж Віталій Григоровський.
«Це одна з умов. Ця норма прописана і в договорі про Євроасоціацією України, і є однією з умов широко анонсованої синхронізації роботи європейської енергосистеми і української енергосистеми. Тобто, в силу законів фізики і з огляду на специфіку товару електроенергії, наші європейські партнери розуміють, що якщо в Україні буде неблагополучна ситуація з мережами, то це так чи інакше вдарить і по європейській енергосистемі», – сказав Григоровський.
Експерт підтримав запропоновану НКРЕКП методику розрахунку RAB-регулювання: «В кінці липня минулого року регулятором прийнято, я вважаю, правильне рішення про встановлення середньозважених ставок повернення в 12,5%».
Він також зазначив, що енергокомпанії будуть зобов’язані реінвестувати не менше 50% одержуваного прибутку в підтримку і розвиток мереж. За оцінками фахівців енергорозподільчих компаній і Асоціації операторів розподільчих електромереж, «коштів для інвестування буде достатньо».
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас