Канадський банк буде приймати на зберігання криптовалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канадський банк буде приймати на зберігання криптовалюти

Фінтех і Картки
425
Невеликий канадський банк VersaBank Inc. повідомив про намір до червня завершити створення цифрового сховища для криптовалют, використання якого буде доступне клієнтам з усього світу.
“Ми займаємося тим, чим і повинні займатися банки – захистом коштів клієнтів, тільки тепер ми говоримо, що фізичні сховища в підвалах застаріли, – заявив гендиректор банку Девід Тейлор в інтерв’ю агентству Bloomberg. – Найцінніші активи більшості людей зберігаються в цифровій формі, це документи, контракти або криптовалюти”, передає Інтерфакс-Україна.
Команду розробників системи очолює Гурпріт Сахота, який раніше працював в BlackBerry, яка вважається лідером в сфері цифрової безпеки. Як і у випадку з депозитними осередками, банк не буде знати, що знаходиться всередині цифрового сховища, яке отримає назву VersaVault. Більше того, банк не матиме доступу до цих активів.
Необхідність подібних систем для надійного розміщення цифрових активів гостро стоїть перед світовою спільнотою, особливо на тлі останніх новин про крадіжку криптовалют на суму понад $500 млн з японської біржі Coincheck.
VersaBank працює за дистанційною моделлю – у нього немає традиційних відділень, всі послуги надаються онлайн або через партнерів. Капіталізація банку складає 158 млн канадських доларів ($126 млн), під його управлінням перебувають активи на суму 1,73 млрд канадських доларів. У банку працюють близько 80 співробітників.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас