З Меліор Банку незаконно вивели 6,5 млрд грн готівки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З Меліор Банку незаконно вивели 6,5 млрд грн готівки

Кредит&Депозит
755
Посадовими особами Меліор Банку з метою прикриття фінансової неплатоспроможності і відсутності формальних умов для заняття банківською діяльністю в 2012 році були проведені з грубими порушеннями законодавства операції по збільшенню статутного капіталу банку.
Про це свідчать результати детального аналізу руху грошових коштів Меліор Банку, проведеного ліквідатором Фонду гарантування вкладів після початку процедури виведення банку з ринку.
«Виявлено факти порушення вимог законодавства України, яке регулює боротьбу з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом: тільки протягом останнього року «платоспроможності» були проведені операції незаконного виведення готівки на суму понад 6,5 млрд грн», – заявили у Фонді.
З Меліор Банку незаконно вивели 6,5 млрд грн готівки
В результаті, незважаючи на роздуту балансову вартість активів банку («на папері» ліквідаційна маса становить 375,2 млн грн), їх незалежна оцінка в 80 разів менша – 4,7 млн ​​грн. Водночас, тільки в межах виплати гарантованого відшкодування вкладниками Меліор Банку отримано понад 33,7 млн ​​грн.
З Меліор Банку незаконно вивели 6,5 млрд грн готівки
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас