Понад 16 тисяч компаній не повідомили про своїх власників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 16 тисяч компаній не повідомили про своїх власників

Особисті фінанси
364
16743 компанії в Україні не вказали своїх кінцевих власників.
Про це повідомляє Opendatabot, платформа для роботи з відкритими даними.
Українські компанії ще до 2015 року були зобов’язані надавати інформацію про кінцевих бенефіціарних власників. Однак деякі компанії досі ігнорують цю вимогу.
“Власник компанії має вирішальний вплив на діяльність компанії і несе за неї відповідальність. Якщо ми не маємо даних про кінцевих власників – ми, за великим рахунком, нічого не можемо сказати і про компанію”, – коментує Олексій Іванкін, засновник Opendatabot.
“Багато компаній, особливо власниками яких є компанії-нерезиденти, вказали своїми бенефіціарами так званих “номіналів”, тобто довірених осіб (агентів, посередників і т.д.). Поки ніхто не перевіряє достовірність внесених до реєстру даних”, – розповідає адвокат Максим Лазарєв.
“На сьогоднішній день найбільші проблеми підприємству, яке не надало даних про бенефіціарів, може створити банк, в якому воно буде відкривати рахунок”, – говорить він.
“Суб’єкт первинного фінансового моніторингу зобов’язаний відмовитися від ділових відносин або проведення фінансової операції у разі, коли клієнта неможливо ідентифікувати або якщо виникає сумнів щодо того, що особа виступає від власного імені”, – додає адвокат.
Відповідальність за відсутність цієї інформації лежить на юридичній особі.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас