Daimler і Bosch випробують робомобілі на міських дорогах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Daimler і Bosch випробують робомобілі на міських дорогах

Технології&Авто
258
Минулого року Bosch і Daimler домовилися про співпрацю в розробці безпілотного транспорту. Digital Trends пише, що співпраця приносить перші результати. Компанії пообіцяли вже найближчим часом почати тестування на дорогах своїх робомобілів.
Укладення договору з Bosch означало, що Daimler завершує період самостійних розробок безпілотного автомобіля. Співпраця передбачає, що Bosch займається розробкою програмного забезпечення для майбутніх робомобілів Mercedes-Benz. Повідомлялося, що в перші два роки після презентації Daimler отримає ексклюзивні права на використання ПЗ. Після чого його запропонують і іншим учасникам ринку.
«Крім автомобілів з 3-м рівнем автономності, вже найближчим часом ми збираємося показати транспорт з 4/5 рівнями», – обіцяє віце-президент по стратегії Daimler Вілко Старк. Щоб досягти успіху в розробці робомобіля, в Daimler перейшли від еволюційного шляху розвитку автономних систем до революційного. Раніше в компанії вважалося, що всі варіанти автопілота повинні розвиватися природним шляхом, в кінці якого злитися в ідеальне ПЗ. Але такий шлях був визнаний занадто довгим.
У тому числі тому відбулося партнерство з Bosch. Тепер в Daimler кажуть, що відразу націлені на створення автомобіля в форматі роботаксі. Потрібно лише одне натискання кнопки, щоб автомобіль сам приїхав за пасажиром, відкрив задні двері і відвіз у пункт призначення. У компанії наполягають, що не працюють над тимчасовим або проміжним рішенням. У Daimler роблять відразу готовий фінальний продукт, це означає, що німецький робомобіль відразу поїде без водія. Оцінити, правда це чи реклама, можна буде тільки після початку випробувань. Точних термінів не названо – найближчі місяці.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас