У США почалася підготовка до будівництва першого надрукованого будинку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США почалася підготовка до будівництва першого надрукованого будинку

Технології&Авто
560
Архітектурна фірма WATG Urban, яка стала відомою завдяки проектам будинків, виготовлених за допомогою 3D-друку, починає реалізацію своїх ідей на практиці. Команда стартапу приступає до будівництва будівлі Curve Appeal, а також працює над удосконаленням технологій тривимірного друку. Подробиці повідомляє Arch Daily.
Curve Appeal надихнули архітектурні проекти, створені з 1945 по 1966 рік. Автори дизайну будівлі, багато з яких були відзначені нагородами за інновації, мають намір заново винайти сучасний будинок з використанням простих і недорогих методів будівництва. Серед головних особливостей Curve Appeal – економне витрачання матеріалів і максимальне використання природного освітлення.
Реалізувати проект допоможе технологія 3D-друку, надана Branch Technology. Вона відкриває шлях для складних архітектурних форм, роблячи їх створення простішим і дешевшим. Команда WATG Urban створила тестові варіанти балок і несучих стін, щоб вивчити їх міцність. Перші експерименти показали, що надрукована балка довжиною близько метра і вагою 2 кг витримує 1,6 тонни.
Також компанія вивчає можливості використовувати нові матеріали – наприклад, гіпс і його інноваційні варіанти типу гіпсового пінопласту. Вони могли б стати основою для протипожежного захисту, частиною структурної арматури і підкладкою при обробці стін. Також серед цілей WATG – використовувати нові технології, щоб максимально знизити рівень споживання електроенергії.
Ділянкою для будівництва Curve Appeal обрано місто Чаттануга, штат Теннессі. Будівля розташується в лісистій місцевості на березі річки. Компанія активно працює з владою міста, щоб забезпечити розвиток проекту в термін.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас