"Запоріжсталь" просить мільярд у європейських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Запоріжсталь" просить мільярд у європейських банків

Фондовий ринок
716
Запорізький металургійний комбінат “Запоріжсталь”, один з найбільших платників податків України, веде переговори з європейськими банками і фінансовими організаціями про залучення кредиту на проект будівництва конвертерного цеху з новітніми світовими екологічними технологіями із загальною сумою інвестицій понад $1 млрд.
Разом з тим, вже досягнуто домовленості з кількома фінансовими організаціями про надання коштів.
“Певний прогрес є – частина кредиторів вже погодилася. Але потрібно сформувати весь кредитний портфель. Ми над цим активно працюємо, і я сподіваюся, найближчими місяцями буде результат”, – констатував генеральний директор Ростислав Шурма.
Він підкреслив, що цей великий проект дуже важливий для Запоріжжя. За попередніми підрахунками, на будівництві, яке триватиме три роки, будуть працювати близько 3000 осіб, а це – робочі місця, відрахування до бюджету, зарплата, яку робітники будуть витрачати в місті.
Гендиректор додав, що проект будівництва киснево-конвертерного цеху на “Запоріжсталі” вигідний всій Україні: на будівництві буде використовуватися продукція вітчизняного виробництва – труби, металоконструкції, кабельна продукція.
Меткомбінат “Запоріжсталь” рік тому провів громадські слухання щодо проекту будівництва конвертерного цеху із загальною сумою інвестицій понад $1,3 млрд. Проект передбачає закриття застарілого мартенівського виробництва підприємства і будівництво сучасного конвертерного цеху, що дозволить модернізувати підприємство і приведе його до європейських стандартів, знизивши екологічне навантаження на регіон.
До початку минулого року комбінат витратив близько 500 млн грн власних коштів у проектні роботи по киснево-конвертерному цеху. Підприємство залучило кращі світові практики – провідних світових виробників – компанії Primetals і SMS Siemag. Проектну документацію готували провідні українські інститути “УкрГіпромез” і “Енергосталь”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас