Порошенко підписав закон "Про аудит фінансової звітності та аудиторської діяльності" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко підписав закон "Про аудит фінансової звітності та аудиторської діяльності"

Казна та Політика
589
Президент Петро Порошенко підписав закон України №2258-VІІІ “Про аудит фінансової звітності та аудиторської діяльності”, повідомляється на офіційному сайті глави держави в п’ятницю.
Закон визначає правові засади аудиту фінансової звітності, здійснення аудиторської діяльності в Україні, регулює відносини, які виникають при її здійсненні, і приводить норми національного законодавства в сфері аудиторської діяльності у відповідність до законодавства Європейського Союзу.
Реалізація закону дозволить гармонізувати національне законодавство в сфері аудиту фінансової звітності та аудиторської діяльності до законодавства ЄС і покликаний сприяти розвитку аудиторської діяльності в Україні і забезпечити поліпшення інвестиційної привабливості національної економіки.
Згідно з документом, пропонується створити Орган громадського нагляду, що складатиметься з Ради нагляду над аудиторською діяльністю та Інспекції з забезпечення якості, який насамперед здійснюватиме контроль за якістю аудиторських послуг, які надаються підприємствам, що становлять суспільний інтерес; також будуть підвищені вимоги до аудиторів, які будуть надавати послуги таким підприємствам. Фінансування діяльності Органу громадського нагляду буде здійснюватися за рахунок внесків суб’єктів аудиторської діяльності.
Законом також встановлюється новий порядок атестації аудиторів, вводиться механізм страхування професійної відповідальності аудиторів перед третіми особами.
Законом пропонується створити Аудиторську палату України, як професійну самокеровану організацію, яка буде забезпечувати реалізацію значної частини функцій з регулювання професійної діяльності аудиторів. Також буде скорочено кількість реєстрів з п’яти до одного і створено єдиний реєстр аудиторів і суб’єктів аудиторської діяльності, в зв’язку з чим будуть зменшені витрати аудиторських компаній на навчання і сертифікацію в різних регуляторних органах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас