Windows Defender в Windows 10 буде видаляти фальшивий антивірус і оптимізатори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Windows Defender в Windows 10 буде видаляти фальшивий антивірус і оптимізатори

Технології&Авто
1553
Вбудоване в операційну систему Windows 10 антивірусне ПЗ Windows Defender отримає в наступному місяці важливу нову функцію.
Як заявила корпорація Microsoft, антивірус почне видаляти ПЗ, яке містить примусові повідомлення або контент, що вводить в оману і стимулює користувача заплатити за додаткові послуги або виконання додаткових дій.
Таке ПЗ зазвичай відоме як фальшивий антивірус. Зазвичай його можна виявити в різних додатках для чищення реєстру Windows або прискорення роботи системи. Як зазначають в Microsoft, фіксується збільшення кількості безкоштовних додатків, які сканують комп’ютер і знаходять на ньому різні помилки.
При цьому виводяться тривожні повідомлення, які спонукають користувача купити платну версію цього ж додатка.
Як правило, такі платні додатки називаються оптимізаторами або чистильниками, вони нібито усувають проблеми, виявлені безкоштовними версіями.
Microsoft називає такі додатки «проблематичними» для звичайних користувачів Windows, тому Windows Defender почне визначати їх як «небажані програми» і видаляти з комп’ютерів. Це нововведення буде додано в Windows Defender з 1 березня. Розробники зможуть перевірити свої додатки на порталі Windows Defender.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас