Акції німецьких автогігантів пішли "в мінус" через страйки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції німецьких автогігантів пішли "в мінус" через страйки

Фондовий ринок
370
У п’ятницю, 2 лютого, акції великих німецьких автовиробників різко подешевшали. Так, папери Volkswagen стали дешевше на 1%, Porsche – на 3%, Daimler – на 1,3%, BMW – на 1,5%. Про це повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.
Це стало наслідком того, що деякі з найбільших автомобілебудівних підприємств Німеччини на цьому тижні були змушені призупинити роботу. За даними Deutsche Welle, співробітники Daimler, BMW і групи Volkswagen, які є членами профспілки IG Metal, беруть участь в серії 24-годинних страйків вже три дні поспіль.
Минулого тижня переговори з роботодавцями зайшли в глухий кут: компанії не погодилися на вимогу профспілки про підвищення зарплати на 6% за 12 місяців і право скоротити години роботи для догляду за дітьми або старими членами сім’ї.
Автовиробники пропонували підвищити зарплату на 6,8% за 27 місяців, але виступили проти скорочення робочого часу і додаткових посібників, пише The Wall Street Journal.
У п’ятницю страйк досяг заводів Audi і Porsche (група Volkswagen) в Інгольштадті і Цуффенхаузені, а також підприємств Daimler в Зіндельфінгені і Унтертюркхаймі, де на роботу не вийшли близько 36 тис. осіб.
На заводі BMW в Мюнхені участь в акції протесту в п’ятницю взяли близько 7 тис. осіб, в Дінгольфінзі – ще 13,7 тис., робота підприємств була призупинена.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас