Безпілотне літаюче таксі Airbus вперше піднялося в повітря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безпілотне літаюче таксі Airbus вперше піднялося в повітря

Технології&Авто
2463
Безпілотне аеротаксі, що розробляється підрозділом A3 європейського авіабудівного концерну Airbus, 31 січня 2018 року вперше піднялося в повітря.
Про це у своєму блозі написав керівник команди розробників Зак Лаверінг.
Як передає N+1, перевірки проводилися на повнорозмірному прототипі літального апарату.
Розробка аеротаксі проекту Vahana почалася в лютому 2016 року. Літальний апарат з вертикальним злетом і посадкою виконаний за схемою конвертоплана з переднім і заднім крилами, що повертаються. На консолях кожного крила розміщені по чотири електромотори з повітряними гвинтами.
Згідно з попередніми планами, Vahana буде перевозити або одного пасажира, або який-небудь вантаж.
Безпілотний конвертоплан отримає систему ухилення від зіткнення з перешкодами та іншими літальними апаратами. Виконувати польоти повітряне таксі буде суворо за заздалегідь визначеними маршрутами, трохи відхиляючись від них тільки у випадку, якщо потрібно уникнути зіткнення.
Під час першого польоту прототип повітряного таксі, названий Alpha One, вертикально злетів на висоту п’яти метрів, завис на 53 секунди і плавно приземлився.
Незабаром після посадки аеротаксі виконав другий політ. Випробування проводилися на аеродромі A3 в Пендлтоні штату Орегон. У випробуваннях брав участь повнорозмірний прототип аеротаксі, що має завдовжки 6,2 метра, завширшки — 5,7 метра (за найбільшим розмахом крила) і заввишки — 2,8 метра.
Максимальна злітна маса апарата становить 745 кілограмів.
Інші подробиці випробувань не уточнюються.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас