У Запорізькій області з'явиться нова сонячна електростанція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Запорізькій області з'явиться нова сонячна електростанція

Енергетика
711
Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції в Запорізькій області прийняв в експлуатацію об’єкт «Будівництво сонячної електростанції «СЕС Солар Парк Веселе».
Об’єкт розташований у селищі міського типу Веселе Веселівського району Запорізької області. Потужність зведеного об’єкта становить 16012 кіловат. Замовником будівництва виступило ТОВ «Солар парк Підгірне». Річне виробництво енергії становить 22718 млн кВт/год.
Нагадаємо, що сонячні електростанції з’явилися в Чорнобилі, в Нікополі, в Кіровоградській області. Також найбільш прогресивною в цьому плані вважається Запорізька область. У числі лідерів і Херсонська область. Ці регіони залучили інвестиції і кредитні кошти на розвиток «зеленої» енергетики.
ЄБРР схвалює подібні тенденції і просить уряд захистити законами «зелені» електростанції і в цілому альтернативну енергетику. Цим питанням зайнялося Міністерство енергетики та вугільної промисловості. Планується, що в документах пропишуть норми фінансування даної галузі і встановлять «зелені» тарифи на вироблену енергію.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас