НБУ в 2017 направив правоохоронцям інформацію про підозрілі операції клієнтів 41 банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ в 2017 направив правоохоронцям інформацію про підозрілі операції клієнтів 41 банку

Кредит&Депозит
1016
У 2017 році Національний банк направив до правоохоронних органів 33 листи з інформацією про підозрілі фінансові операції клієнтів 41 банку з метою виявлення, припинення і попередження можливої ​​організованої злочинної діяльності.
Про це йдеться в повідомленні НБУ.
Вказується, що в 2017 році НБУ з метою реалізації державної політики в сфері боротьби з організованою злочинністю поінформував правоохоронні органи про великомасштабні фінансові операції клієнтів трьох банків на загальну суму понад 200 млн гривень, 28 млн доларів і 7 млн ​​євро.
Крім цього, протягом 2017 НБУ надіслав: два повідомлення про підозрілі фінансові операції в Національне антикорупційне бюро; два повідомлення в Нацполіцію щодо підробки індивідуальної ліцензії НБУ про відкриття рахунку за межами України і підробки (документів, печаток, штампів) індивідуальної ліцензії НБУ на експорт банківських металів за межі України; одне повідомлення в Нацполіцію щодо здійснення валютних операцій з цінними паперами двома небанківськими фінансовими установами без генеральної ліцензії Національного банку.
Частина підозрілих фінансових операцій, інформація про яких була спрямована правоохоронним органам в 2017 році, була виявлена ​​працівниками Національного банку під час перевірок, проведених в 2016 році.
Підвищити ефективність протидії схемним операціями банків в 2017 році допомогла реалізація ризикоорієнтованого підходу при плануванні та здійсненні нагляду з питань моніторингу та проведення освітніх заходів для банків з цих питань.

Довідка Finance.ua:

  • НБУ в 2017 році 152 рази надавав правоохоронним органам доступ до речей і документів у рамках розслідування кримінальних злочинів у банківській сфері.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас