У Мережі з'явився новий вірус-майнер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мережі з'явився новий вірус-майнер

Фінтех і Картки
1616
На просторах інтернету почали з’являтися численні повідомлення про новий вірус WannaMine. Зловмисники використовують його для видобутку криптовалюти Monero за допомогою чужих комп’ютерів. Цікаво, що WannaMine заснований на експлойті EternalBlue, що використовувався в вірусі-здирнику WannaCry, який наробив торік чимало шуму. На цей раз в небезпеці знову виявилися користувачі Windows.
WannaMine максимально завантажує процесор комп’ютера, добуваючи для зловмисників заповітні цифрові монети. Вірус поширюється через підроблені файли, уразливості в браузері і операційній системі, а також за допомогою цілеспрямованих атак. Важливо зазначити, що уразливі тільки комп’ютери під управлінням Windows. Хакери використовують уразливість Mimikatz для доступу до логіну та паролю від облікового запису адміністратора комп’ютера або експлойт EternalBlue для зараження всіх пристроїв в локальній або корпоративній мережі. Більшість антивірусів просто не можуть виявити WannaMine на комп’ютері. Деяке спеціалізоване ПЗ здатне лише блокувати роботу вірусу.
Зрозуміти, що ваш PC заражений, досить просто: він без причини починає працювати на повну потужність, а у випадку з ноутбуками можна відчути сильне нагрівання пристрою. Вірус не тільки знижує продуктивність комп’ютера, але і здатний вивести його з ладу інтенсивними навантаженнями.
На даний момент єдиним способом видалення WannaMine з комп’ютера є повне форматування накопичувача з чистим встановленням операційної системи. WannaMine здатний заразити як комп’ютери зі старими версіями Windows, так і ті, що працюють на Windows 10, але без останніх оновлень безпеки.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас