Кабмін звільнив Насірова через набуття ним громадянства іншої держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін звільнив Насірова через набуття ним громадянства іншої держави

Казна та Політика
1140
Кабінет Міністрів звільнив Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби (ДФС) через набуття ним громадянства іншої держави.
Про це йдеться в розпорядженні Кабміну №35 від 31 січня.
Зокрема, у розпорядженні наголошується, що Насіров звільнений з посади голови ДФС у зв’язку з втратою права на державну службу або його обмеження у результаті набуття ним громадянства іншої держави.
При цьому Кабмін посилається на пункт 2 частини першої статті 84 закону україни “Про державну службу”, яким передбачено, що набуття громадянства іншої держави є підставою для припинення держслужби.

Довідка Finance.ua:

  • Кабмін ухвалив рішення про звільнення Насірова на засіданні 31 січня.
  • 2 березня 2017 року Насіров був затриманий в клінічній лікарні “Феофанія” в рамках розслідування кримінального провадження, пов’язаного з неправомірними, на думку слідства, рішеннями голови ДФС про розстрочення податкових боргів підприємствам, пов’язаним з депутатом-втікачем Олександром Онищенком.
  • 3 березня 2017 року рішенням Кабміну Насіров був відсторонений від посади голови ДФС на час розслідування. Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) заявляла, що Насіров має громадянство Угорщини та Великобританії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас