У 2018 році гонщики отримають біометричні рукавички для вимірювання пульсу і рівня кисню в крові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2018 році гонщики отримають біометричні рукавички для вимірювання пульсу і рівня кисню в крові

Технології&Авто
166
Міжнародна автомобільна федерація (FIA) зобов’язала в цьому сезоні гонщиків використовувати спеціальні рукавички з біометричним датчиком, що вимірює пульс і рівень кисню в крові, а також невеликим блоком, що передає ці дані по Bluetooth.
При виникненні надзвичайної ситуації, наприклад, при аварії, лікарі зможуть оперативно їх отримати.
У FIA запевняють, що новинка не завадить гонщикам. Сам датчик шириною близько 3 мм вшитий в рукавичку в основі долоні або на вказівному пальці, загальна вага датчика і передавального пристрою – всього 30 грамів.
Лоран Мекіс, глава Комісії FIA з безпеки: «Ми запитали себе: «Як використовувати новітні технології, щоб допомогти медичній бригаді і гонщикам?»
В результаті був розроблений датчик для рукавичок гонщика. Він буде записувати і передавати життєво важливі показники в медичну машину при її під’їзді до місця аварії.
Якщо медики заздалегідь знатимуть, що гонщик рухається і дихає, вони зможуть приймати оперативні рішення. Наприклад, стане зрозуміло, чи потрібно якнайшвидше забезпечити доступ до гонщика чи можна зробити це більш обережно».
Варто додати, що тільки в Формулі 1 за всю її історію на етапах Гран-Прі загинули 34 пілоти. Одна з резонансних аварій сталася 1 травня 1994 року під час гонки Гран-Прі Сан-Марино, в якій загинув бразильський гонщик, 3-кратний чемпіон світу Айртон Сенна.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас