Івана Світека призначено головою правління Укрсоцбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Івана Світека призначено головою правління Укрсоцбанку

Особисті фінанси
60
1 лютого 2018 року рішенням наглядової ради Укрсоцбанку на посаду голови правління банку призначено Івана Світека. До призначення на цю позицію Іван Світек займав посаду члена правління та генерального менеджера Альфа-Банку Україна, який, як і Укрсоцбанк, входить до міжнародної приватної банківської групи ABH Holdings S.A.
З переходом на пост голови правління Укрсоцбанку Іван Світек збереже за собою функцію стратегічного управління банківськими активами ABH Holdings S.A. в Україні, яку він здійснював з квітня 2017 року. Іван Світек і далі відповідатиме за створення та реалізацію стратегії розвитку і фінансового зростання Альфа-Банку Україна та Укрсоцбанку, посилення корпоративної культури, впровадження інновацій та проведення інтеграції двох банків.
Ростислав Матяш, який тимчасово виконував обов’язки голови правління Укрсоцбанку на перехідний період – до 31 січня 2018 року включно, повертається до виконання своїх основних обов’язків члена правління Укрсоцбанку.
“Ми раді, що Іван Світек очолить правління Укрсоцбанку і таким чином посилить позиції банку. Впевнений, що це рішення стане ще одним підтвердженням для клієнтів, партнерів і банківського ринку загалом про серйозність намірів материнської групи у розрізі розвитку унікального досвіду та компетенцій Укрсоцбанку і його команди. Крім того, за рік роботи в Україні Іван Світек успішно вивів Альфа-Банк Україна на прибуткову роботу, і тепер, враховуючи важливі процеси, через які проходять наші банки внаслідок інтеграції, його експертиза як ніколи потрібна в Укрсоцбанку”, – відзначив голова наглядової ради Укрсоцбанку Роман Шпек.
Іван Світек є одним із провідних спеціалістів у сфері фінансів та банківської справи, а також управлінцем вищого рівня з унікальним досвідом роботи у країнах Європейського союзу, Східної Європи та Латинської Америки. У 1991 році він займав посаду радника міністра фінансів Чехословаччини, а потім у 1993–1994 роках працював у Citibank (Чехія). З 1994 по 1998 роки Іван Світек працював у компанії Pepsi Cola International в Австрії та Чехії. У період з 1998 по 2008 роки він працював у фінансових підрозділах корпорації General Electric в Чехії, Ірландії та Бразилії. З 2008 по 2015 роки Іван Світек займав посади керівного директора і голови правління банку Home Credit в Росії, який входить до міжнародного холдингу Home Credit B.V. зі штаб-квартирою в Амстердамі (Нідерланди).
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас