Батькам школярів слід подбати про отримання картки фізичної особи - платника податків для дітей - ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Батькам школярів слід подбати про отримання картки фізичної особи - платника податків для дітей - ДФС

Казна та Політика
2610
Столична фіскальна служба пропонує батькам школярів завчасно подбати про отримання картки фізичної особи – платника податків з реєстраційним номером для дітей. Про це заявила керівник столичного управління ДФС Людмила Демченко.
“Реєстраційний номер облікової картки фізичної особи – платника податків для дітей може знадобитися школярам – при реєстрації для участі в ЗНО при вступі у вищі навчальні заклади, для участі в конкурсах або будь-яких інших заходах, які фінансуються за рахунок спонсорів.
Отримання державної соціальної допомоги або виплат, соціальних пільг, субсидій, здійснення нотаріальних угод, таких як спадщина, подарунки, – неможливе без надання реєстраційного номера”, – сказала вона.
Людмила Демченко додала, при оформленні паспорта реєстраційний номер може бути потрібен як додаткова змінна інформація.
Також голова столичного управління ДФС пояснила процедуру оформлення реєстраційного номера.
Зокрема, для отримання реєстраційного номера необхідно подати до районної Державної податкової інспекції Облікову картку фізичної особи – платника податків за формою № 1ДР. Облікова картка №1ДР одночасно є заявою для реєстрації.
Облікові картки №1ДР для дітей до 14 років подає один з батьків, або усиновлювач, опікун або піклувальник. Необхідно також пред’явити документ, що засвідчує його особу, та свідоцтво про народження дитини.
Картка фізичної особи – платника податків дитини, видається одному з батьків за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного з батьків.
Після досягнення 14-річного віку для проведення реєстрації в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, внесення змін до Державного реєстру, отримання картки платника податків використовуються дані паспорта громадянина України.
Як відомо, згідно з новим законодавством: паспорт в Україні можуть отримати особи у віці старше 14 років.
Подати документи та отримати необхідну консультацію можна в Центрах обслуговування платників Державної податкової інспекції Головного управління ДФС в м. Києві. Бланки заяв та зразки заповнення можна завантажити на субсайті ГУ ДФС в м. Києві, використовуючи банер “Центри обслуговування платників м. Києва”.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас