Україна залучає італійців до розробки ТЕО швидкісного залізничного сполучення Одеса-Київ-Львів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна залучає італійців до розробки ТЕО швидкісного залізничного сполучення Одеса-Київ-Львів

Казна та Політика
552
Україна спільно з Італією починає підготовку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) для впровадження високошвидкісного залізничного сполучення в Україні, повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України за підсумками зустрічі його глави Володимира Омеляна з президентом компанії Italferr Рікардо Марія Монті.
Як зазначає прес-служба, В.Омелян підкреслив, що введення високошвидкісного залізничного руху в Україні є “мега”-інфраструктурним проектом державного значення.
“Це – мегапроект, реалізація якого не тільки змінить залізничний сектор, а й позитивно позначиться на економічному стані декількох регіонів, значно розширить потужності існуючих сфер виробництва і запустить нові. Сьогодні разом з італійськими партнерами ми робимо перший крок на цьому шляху”, – зазначив міністр.
Він наголосив, що компанія Italferr належить до Державної залізничної групи Італії і має досвід в своєму секторі понад 30 років.
“Ми залучаємо Italferr до розробки ТЕО євроколії сполученням Одеса-Київ-Львів. Досягненнями компанії є значні інфраструктурні проекти для звичайного і високошвидкісного залізничного сектора, як в Італії, так і в інших країнах. Вкрай важливо, що зміни в Україні ми починаємо за підтримки провідної європейської компанії”, – додав глава міністерства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас