В Україні рівень виконання судових рішень зріс до 18% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні рівень виконання судових рішень зріс до 18%

Казна та Політика
240
Частка виконаних судових рішень у 2017 році збільшилася до 18%, що в кілька разів перевищує показники за попередні роки, повідомив міністр юстиції України Павло Петренко на прес-конференції.
“Рівень виконання судових рішень зріс до 18%. Це, зрозуміло, ще не той показник, яким можна пишатися, але ми збільшили у кілька разів рівень виконання судових рішень і рухаємося до середньоєвропейського рівня виконання судових рішень – це більше 50% від тих рішень, які виносяться українськими судами”, – зазначив міністр.
Він додав, що в рамках виконання судових рішень було стягнуто понад 2,1 млрд грн на користь державного бюджету, стягнуто понад 354 млн грн заборгованості із заробітної плати перед громадянами з недобросовісних роботодавців, повернуто в державну та комунальну власність 638 земельних ділянок загальною площею понад 25 тис. гектарів, а також стягнуто понад 2,4 млрд грн аліментів на користь 576 тис. дітей.
Відзначимо, за словами заступника міністра юстиції України з питань виконавчої служби Сергія Шкляра, в 2017 році відбулися суттєві кадрові зміни у системі Державної виконавчої служби.
Зокрема, на 75% оновлено керівний склад служби і на 60% оновлено керівництво в регіонах.
Також в 2017 році був успішно впроваджений інститут приватних виконавців, де 945 кандидатів пройшли навчання. 23 серпня Кабінет міністрів України вніс зміни в порядок виплати винагороди державним виконавцям, обмеживши максимальну суму, яку може отримати як винагороду державний виконавець, сумою в 200 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас