Голову Volkswagen із зовнішніх зв'язків відсторонено після скандалу з тестами над людьми і тваринами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голову Volkswagen із зовнішніх зв'язків відсторонено після скандалу з тестами над людьми і тваринами

Фондовий ринок
277
Німецький автоконцерн Volkswagen AG повідомив про тимчасове відсторонення від роботи директора із зовнішніх зв’язків Томаса Штега через скандал, пов’язаний з фінансуванням тестувань впливу вихлопних газів на людей і тварин.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, його відсторонення діятиме до завершення розслідування питання. Його обов’язки тимчасово перейдуть до його заступника Йенса Ханефельда.
“Т.Штег взяв на себе повну відповідальність, і я це поважаю”, – заявив CEO Volkswagen Маттіас Мюллер.
Раніше газети Suddeutsche Zeitung і Stuttgarter Zeitung повідомили про те, що німецькі компанії Volkswagen, Daimler і BMW фінансували тести на людях, які проводилися Європейським дослідним об’єднанням із захисту навколишнього середовища і здоров’я в транспортному секторі (EUGT). Під час цих експериментів здорові люди за їхньою згодою піддавалися нетривалому впливу діоксиду азоту, що є однією з токсичних складових вихлопних газів дизельних двигунів. В Університетській клініці Ахена були обстежені 25 осіб після того, як вони протягом декількох годин вдихали в різних концентраціях отруйний газ NO2.
Кілька днів тому стало відомо про подібні тести, проведені на мавпах. Вони проводилися з метою довести, що вихлопи сучасних дизельних автомобілів менш токсичні завдяки новим системам очищення.
Проведення дослідів над людьми і тваринами різко засудили представники громадськості та політики, включаючи канцлера Ангелу Меркель і багатьох міністрів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас