В Україні відбулися перші випробування вітчизняної крилатої ракети наземного базування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні відбулися перші випробування вітчизняної крилатої ракети наземного базування

Технології&Авто
1198
В Україні сьогодні успішно відбулися перші льотні випробування нової ракетної техніки – української крилатої ракети наземного базування, яка здатна точно вражати наземні та морські цілі.
Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після завершення випробувань, повідомляє прес-служба РНБО.
За його словами, це повністю українська розробка, яка здійснюється конструкторами державного підприємства «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» в співпраці з іншими державними та приватними підприємствами ОПК України.
«Під час випробувань, які пройшли успішно, перевірялися льотні характеристики і робота систем ракети», – зазначив Турчинов.
Він також повідомив, що Рада нацбезпеки та оборони, яка координує національну ракетну програму, поставила завдання «з розробки комплексів крилатих ракет не тільки наземного, але також морського і повітряного базування».
«Дальність дії наших крилатих ракет і їх бойове спорядження не суперечить підписаним Україною міжнародним угодам для такого виду зброї», – сказав секретар РНБО.
«Для України це дуже важлива подія, тому що після тотального роззброєння української армії, яке відбулося після підписання Будапештського меморандуму, на озброєнні ЗСУ не залишалося жодної крилатої ракети», – підкреслив Турчинов.
«Сьогоднішніми випробуваннями ми відкрили новий етап ракетної програми, згідно з яким наші Збройні сили повинні отримати потужні високоефективні крилаті ракети, які здатні на великій відстані точно вражати ворожі цілі», – сказав секретар РНБО.
За словами Турчинова, ракетні комплекси такого класу «є важливим чинником стримування агресора».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас