СБУ розповіла про махінації чиновників із земельними ділянками на узбережжі Азовського моря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ розповіла про махінації чиновників із земельними ділянками на узбережжі Азовського моря

Нерухомість
526
У Донецькій області співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили місцевих чиновників в махінаціях із земельними ділянками на узбережжі Азовського моря.
Як повідомляється, депутати сільради і чиновники місцевого відділу Держгеокадастру протягом 2010-2012 років незаконно виділили понад тридцять земельних ділянок по десять соток кожен в селі Білосарайська коса.
“Зловмисники, з порушенням вимог чинного законодавства з охорони прибережної водоохоронної смуги, штучно нарощували територію коси, підсипаючи на ділянки будівельні відходи і сміття. Власниками незаконних ділянок ставали родичі і подільники чиновників”, – йдеться в повідомленні.
Після цього зазначені ділянки реалізовувалися зловмисниками за ринковими цінами в $5-10 тисяч за сотку, а отримані гроші витрачалися шахраями на будівництво котеджів, готелів на узбережжі Азовського моря, придбання елітної нерухомості, а також виводилися за кордон, зокрема у Росію.
“За висновком експертів, ділки завдали шкоди інтересам суспільства на суму понад 22 млн гривень”, – додали у спецслужбі.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас