Кабмін виділить близько 4 млн грн на локальні арт-стартапи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін виділить близько 4 млн грн на локальні арт-стартапи

Казна та Політика
157
Кабінет міністрів України профінансує вісім культурних стартапів у малих містах на суму від 500 тис. грн кожен, повідомила прес-служба уряду.
“Експертна рада Міністерства культури обрала вісім проектів для впровадження пілотних культурних стартапів, пов’язаних з культурною спадщиною”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з ним, фіналістами конкурсу стали міста Тростянець Сумської обл. (“Створення культурного бренду міста”), Тульчин Вінницької обл. (“Леонтович Арт Квартал”), Острог Рівненської обл. (“Культурний Барбакан”), Славутич Київської обл. (“Міжнародний фестиваль кіно і урбаністики – 86”).
У цьому переліку також Гадяч Полтавської обл. (“Фестиваль молодих театрів”), м.Чугуїв (“Репінський пленер”) і с.Шарівка (“Культурний хакатон”) Харківської обл., а також Вилківська територіальна громада Одеської обл. (“Гастрономічний фестиваль “Дунайські гостини”).
Проекти переможців передбачають проведення подій, створення або облаштування культурних об’єктів на території населених пунктів.
За інформацією на сайті Мінкульту, фінансування стартапів виділять в рамках проекту “Малі міста – великі враження”. Мінкульт також надасть методичну допомогу в розробці концепції стартапа і супровід під час його реалізації. Обов’язковою умовою проекту є його співфінансування органами місцевої влади.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас