Підвищення облікової ставки НБУ дозволить сповільнити інфляцію, - Fitch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення облікової ставки НБУ дозволить сповільнити інфляцію, - Fitch

Казна та Політика
645
Міжнародне рейтингове агентство Fitch вважає, що підвищення облікової ставки Національним банком дозволить сповільнити інфляцію в Україні.
Про це йдеться в повідомленні Fitch.
“Збільшення відсоткових ставок НБУ свідчить про прихильність влади до збереження покращення макроекономічної і фінансової стабільності країни з 2016 року. Для забезпечення макроекономічної стабільності та довіри необхідна надійна і ефективна політична основа… НБУ, як і раніше, зосереджений на стійкому зниженні інфляції в рамках запланованого переходу до таргетування інфляції. Незалежна і надійна грошово-кредитна політика, а також прихильність влади до гнучкості обмінного курсу повинні підтримувати кращі макроекономічні показники, внутрішню довіру і здатність економіки поглинати потрясіння”, – йдеться у ньому.
Після довгої затримки висунення в. о. голови НБУ Якова Смолія на посаду голови регулятора має також зменшити невизначеність щодо безперервності та незалежності політики НБУ.
Fitch не має якихось певних очікувань щодо строку залучення Україною чергового траншу МВФ.
Агентство прогнозує, що фінансування в сумі 1,9 млрд доларів буде отримано в поточному році.
Водночас Fitch відзначає, що збереження співробітництва з МВФ та іншими багатосторонніми кредиторами є ключовим фактором для забезпечення доступу України до зовнішнього фінансування, особливо на тлі зростання держвитрат на обслуговування зовнішніх зобов’язань в 2020-2021 роках.
Як повідомляли Українські Новини, 25 січня Національний банк підвищив облікову ставку з 14,5% до 16%.
У жовтні 2017 НБУ підвищив облікову ставку до 13,5%, а в грудні – до 14,5%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас