Рева повідомив, в якому випадку можуть розпочатися виплати пенсій і соцвиплат на непідконтрольній території Донбасу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рева повідомив, в якому випадку можуть розпочатися виплати пенсій і соцвиплат на непідконтрольній території Донбасу

Казна та Політика
456
Міністр соціальної політики Андрій Рева допускає виплату пенсій та інших соціальних виплат жителям на підконтрольних територіях Донецької та Луганської областей після введення миротворчої місії Організації Об’єднаних Націй.
“Я, наприклад, за те, щоб усі громадяни України отримували пенсію, на яку мають право. Я просто запитую: як ми це повинні зробити?.. Право на соціальний захист забезпечують органи соціального захисту та Пенсійного фонду. А що з цього доступно на непідконтрольній території? Нічого. Через кого ми можемо здійснювати державну політику?… Якщо миротворців введуть, напевно, це можливо”, – сказав Рева.
Водночас міністр зазначив, що Верховна Рада ухвалила закон “Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях”, згідно з яким Росія визнана окупантом.
“А згідно з четвертою Гаазькою конвенцією, на окупанта покладається обов’язок нести витрати з управління зайнятою територією в обсягах, які виконувала законна влада”, – підкреслив він.
За словами Реви, на момент початку агресії Росії на непідконтрольній в даний час частині Донбасу проживало 1,1 млн пенсіонерів, з яких зараз приблизно 530 тис. отримують українські пенсії.
Президент Петро Порошенко розраховує на розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі до 2019 року.
Раніше віце-прем’єр-міністр Павло Розенко заявляв, що вважає можливою виплату пенсій і соцвиплат жителям непідконтрольних територій Донбасу тільки після його звільнення.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас