Компанія Ford показала концепт безпілотного поліцейського автомобіля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Ford показала концепт безпілотного поліцейського автомобіля

Технології&Авто
458
Компанія Ford оголосила про купівлю компаній Autonomic і TransLoc, спільно з якими будуть працювати над концепцією автономного транспорту для перевезення пасажирів і комерційної доставки товарів.
Як повідомляє прес-служба автовиробника, безпілотні авто, створювані Ford за підтримки TransLoc, зможуть самостійно орієнтуватися на місцевості, створюючи оптимальні маршрути, і будуть взаємодіяти один з одним і об’єктами інфраструктури за допомогою хмарного сервісу Transportation Mobility.
Крім того, безпілотні технології Ford збирається впровадити і в поліцейські автомобілі. Принаймні компанія подала заявку на патент, що реєструє таку можливість. У короткому описі патентованої технології йдеться про нове програмне забезпечення, що дозволяє автомобілю самостійно переслідувати водіїв, не наражаючи поліцейських на небезпеку. Водій в такому режимі зможе сидіти за кермом, але автопілот при цьому перехопить управління повністю.
Машина зможе сама прораховувати можливі маршрути порушника правил дорожнього руху і за необхідності зв’яжеться з авто, що перевищило швидкість. Якщо за кермом водій, поліцейська машина відправить запит на отримання копії його водійського посвідчення та інших документів. Після цього патрульний автомобіль сам випише штраф або видасть попередження.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас