Початок 2018 р. на ринку M&A стаа найбурхливішим з часу буму доткомів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Початок 2018 р. на ринку M&A стаа найбурхливішим з часу буму доткомів

Фондовий ринок
694
Компанії світу у січні (по 26-е число включно) оголосили злиття і поглинання на $273 млрд – настільки активного початку року не спостерігалося вже 18 років, з часу буму доткомів, свідчать дані аналітичної компанії Dealogic.
Посилення зростання світової економіки, ралі на ринках акцій по всьому світу і податкова реформа у США підтримують впевненість рад директорів у завтрашньому дні, пише Financial Times.
“Хоча багато з січневих угод опрацьовувалися останні кілька місяців, податкова реформа надала покупцям додаткову впевненість у необхідності заплатити потрібну ціну, щоб укласти угоду”, – заявив один з керівників департаменту M&A в JPMorgan Chase & Co. Кріс Вентреска.
Зміни податкового законодавства були узгоджені в США в кінці грудня. За словами К. Вентрески, вони забезпечують великим компаніям можливість репатріації прибутку з-за кордону за нижчими ставками, ніж раніше, і тим самим знижують потребу в борговому фінансуванні масштабних придбань.
До найбільших угод входить поглинання американського електроенергетичного концерну Scana компанією Dominon Energy за $14,6 млрд, угода фармкомпаній Sanofi і Bioverativ на $11,4 млрд, а також купівля групою Bacardi виробника текіли Patron за $5,1 млрд.
У понеділок було оголошено ще кілька угод, тому підсумкова сума M&A за січень буде вищою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас