У Південній Кореї ловити біржових шахраїв буде ШІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Південній Кореї ловити біржових шахраїв буде ШІ

Фінтех і Картки
404
У біржових шахраїв залишився час до квітня, попереджають чиновники південнокорейської Комісії з нагляду за фондовим ринком. Після цього нова ШІ-система виведе на чисту воду любителів росхитати ринок фальшивими новинами або удаваними угодами.
Методи впливу на ринок з часом стають все більш витонченими: шахраї використовують різні рахунки, канали зв’язку і методи впливу на учасників торгів, об’єднуються в синдикати і розподіляють угоди, щоб вони не виглядали ініційованими з одного джерела, пише BusinessKorea. Зв’язати такі транзакції в єдину мережу і довести злий умисел все складніше. Тому в 2016 році корейський регулятор почав розробку нової революційної системи стеження за фондовим ринком. Ключова роль у цьому відводиться штучному інтелекту.
Про впровадження системи на конференції в Сеулі розповів голова Комісії Лі Хьен Сен. Підготовка перебуває на завершальній стадії: повноцінні тести розпочнуться з лютого, а в квітні ШІ наділять необхідними повноваженнями. Він буде вказувати на підозрілі угоди, миттєво зв’яже ордер на купівлю-продаж цінних паперів з учасником ринку, який розмістив його, а також проінформує, звідки була розміщена заявка і які брокери потрапляють під підозру, виходячи з географії ордерів.
«З цією системою ми зможемо перейти в режим активного моніторингу ринку, — говорить Лі. — Ми зможемо виявляти підозрілі транзакції на ранній стадії і швидко реагувати». Він також прогнозує виявлення нових методів маніпулювання ринком, які працівники-люди раніше не помічали.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас