Южаніна повідомила, коли ЄК розгляне законопроект про Нацслужбу фінбезпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Южаніна повідомила, коли ЄК розгляне законопроект про Нацслужбу фінбезпеки

Казна та Політика
238
Глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна розраховує на розгляд Європейською комісією законопроекту про Національне бюро фінансової безпеки (НБФБ) в першому кварталі 2018 року.
“Ми законопроект відпрацювали. Причому працювали вже безпосередньо з представниками цих органів. Нашим колегам дуже складно охопити такий великий обсяг завдань, які ми ставимо перед ними. Ми надали їм текст, протягом декількох годин додатково пояснювали, як працює наша система і що ми пропонуємо, на які ключові моменти звертаємо увагу і просимо їх підтримки”, – сказала Н.Южаніна в кулуарах “Українського сніданку”, організованого Фондом Віктора Пінчука в Давосі.
“Ми очікуємо реакції Єврокомісії найближчим часом. Нам важливо, щоб там розуміли, що це за проект, і підтримували його”, – додала вона.
Як повідомлялося, концепція НБФБ передбачає введення в підслідність майбутнього правоохоронного органу привласнення, розтрату і заволодіння державними коштами, а також шахрайство з податком на додану вартість (ПДВ). Також до сфери повноважень бюро пропонується віднести розслідування фіктивного підприємництва, нецільового використання держкоштів, ухилення від сплати податків.
При цьому законопроект про податок на виведений капітал Н.Южаніна розраховує доопрацювати значно раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас