Встановлені камери відеоспостереження в столиці оснащені смарт-функціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Встановлені камери відеоспостереження в столиці оснащені смарт-функціями

Особисті фінанси
1959
Сьогодні на основних вулицях столиці діє система відеоспостереження, однак робота зі встановлення і підключення камер буде продовжуватися, — повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Дмитро Давтян.
«У 2017 році було встановлено 1378 камер, які увійшли в систему відеоспостереження Києва. Зокрема, 206 камер були встановлені до «Євробачення» (на центральних площах і вулицях міста, в парку «Наталка», на Парковій дорозі, Броварському проспекті). Ще 10 районів Києва, Труханів острів, бульвар Тараса Шевченка охоплені 1172 камерами», — цитує чиновника прес-служба КМДА.
За його словами, всі встановлені камери відеоспостереження оснащені смарт-функціями. Камери розрізняються за типами. Так, у місті встановлено 1023 оглядові камери, 247 камер з функцією розпізнавання номеру на автомобілях, 68 — роботизованих, 23 — для аналізу трафіку дорожнього руху, 10 — з детекцією облич, 5 — панорамних камер PanoVu, 2 — з системою фіксацією швидкості.
Крім того, за словами Давтяна, в грудні минулого року закуплено ще 674 камери відеоспостереження. Їх планується встановити: на усіх виходах-входах до станцій метрополітену — 195 камер, на виїздах-в’їздах у столицю — 139 і на світлофорних перехрестях — 340 камер.
«Всі закуплені камери відеоспостереження — зі смарт-функціями. Це означає, що місто поступово, але впевнено «розумнішає». Я неодноразово чув про те, що, мовляв, спостереження — це не зовсім правильно в частині приватності, проте мова йде про безпеку міста, його мешканців та гостей. І одне з основних завдань, яке ставить перед собою влада, — створити і налагодити таку ​​систему, яка дозволить всім нам дійсно комфортно і безпечно почуватися в рідному місті», — сказав він.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас