У Швейцарії зібрали перші 100 млн франків на автоматичне підземне вантажне метро (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Швейцарії зібрали перші 100 млн франків на автоматичне підземне вантажне метро (відео)

Технології&Авто
1488
У Швейцарії існує проект створення підземного автоматичного вантажного метро Cargo Sous Terrain, його учасники вже зібрали 100 млн швейцарських франків.
До пулу інвесторів входять китайський холдинг Dagong Global Investment, французька компанія Medidiam, швейцарські мережі супермаркетів Migros, Coop і Manor, банки Credit Suisse і “Кантональний банк Цюріха”, телекомунікаційний концерн Swisscom, поштовий оператор Die Post, національна залізнична корпорація SBB і страхова компанія Mobiliar.
Перший тунель довжиною 67 кілометрів з’єднає міста Херкінген/Нідербіпп з містами Сур, Шпрайтенбах і Цюріх. У всіх цих населених пунктах розташовані великі логістичні центри.
Швейцарський уряд підготує спеціальний закон для реалізації проекту. Інвестори сподіваються, що він буде прийнятий в 2019 році.
Фаза планування триватиме до 2023 року, потім буде проходка триколійного тунелю, який можна буде ввести в дію до 2030 року. В ідеалі підземні вантажні тунелі з’єднають Женеву з Санкт-Галленом, а Базель з Люцерном і Туном – але це вже приблизно до 2045 року.
Загальна вартість проекту складе 33 мільярди франків, причому це будуть тільки приватні гроші.
Раніше повідомлялося, що перевезення вантажів у цьому метро буде здійснюватися на базі технології електромагнітного підвісу, середня швидкість поїздів становитиме приблизно 30 км/год.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас