Трамп, на відміну від свого міністра фінансів, побачив сильний долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп, на відміну від свого міністра фінансів, побачив сильний долар

Валюта
572
Курс долара, що знижувався з середи, потужно зміцнився ввечері в четвер після заяви президента США Дональда Трампа, що курс американської валюти буде зростати.
“Долар буде ставати дедалі сильнішим, і в підсумку я хочу бачити сильний долар”, – сказав Д. Трамп в Давосі в інтерв’ю CNBS.
Долар впав в середу, його вартість щодо шести основних світових валют опустилася до мінімуму з грудня 2014 року. У ніч на п’ятницю американська валюта зміцнилася, курс євро до долара з досягнутих напередодні $1,2536 падав до $1,2362, вранці в п’ятницю торгується біля $1,2422.
Ослаблення долара США забезпечує підтримку американській економіці за рахунок поліпшення умов для зовнішньої торгівлі, заявив у середу С. Мнучін, відповідаючи на питання журналістів в ході форуму в Давосі. “Більш слабкий долар – це добре для нас у контексті торгівлі і можливостей”, – сказав він. Таким чином, міністр відійшов від звичної для представників уряду США практики заохочення сильної американської валюти.
Він зазначив, що ринок американської валюти є одним з найбільш ліквідних, і короткострокова динаміка долара не викликає у нього занепокоєння.
Голова Європейського ЦБ Маріо Драгі слідом за цим висловив невдоволення тим, що американський міністр порушив чинне для політиків його рівня негласне правило не коментувати курси валют.
Д. Трамп сказав, що коментар Мнучіна, що зробив такий сильний вплив на ринок, був вирваний з контексту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас