Яка частина водіїв знає, скільки алкоголю в крові допускається при водінні - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яка частина водіїв знає, скільки алкоголю в крові допускається при водінні - опитування

Технології&Авто
1867
74% українських водіїв пам’ятають, яка кількість алкоголю в крові є допустимою при водінні автомобіля. Напередодні новорічних свят українські водії-користувачі Інтернету пройшли онлайн-тестування на знання правил, що обмежують водіння автомобіля в стані алкогольного сп’яніння.
Про це повідомляє прес-служба інформаційної кампанії X-Road.
Результати тесту показали:
  • 74% опитаних пам’ятають, що допустимий рівень алкоголю в крові при управлінні автомобілем – не більше 0,2 проміле.
  • Майже 25% водіїв не знають, що огляд на стан алкогольного сп’яніння може проводитися поліцейськими на місці зупинки авто за участю двох свідків.
  • 13% опитаних не змогли назвати всі процедури, які зобов’язаний виконати представник поліції під час перевірки рівня алкоголю.
  • 87% українців, які брали участь в опитуванні, обізнані, що водій може бути притягнутий до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння.
  • 76% українців знають, що водіння в стані алкогольного сп’яніння загрожує штрафом від 10 до 200 40 800 грн з позбавленням права керування на строк від 1 до 10 років (в залежності від того, вперше чи ні фіксується порушення).
Важливо не тільки знати правила, але й бездоганно їх виконувати. За 11 місяців 2017 року в Україні з вини нетверезих водіїв постраждало 1520 осіб.
Згідно з інформацією Департаменту патрульної поліції України, за січень-листопад 2017 року зафіксовано 8940 дорожньо-транспортних пригод (ДТП), в яких водії керували транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас