Суд Лондона продовжив арешт активів Коломойського і Боголюбова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд Лондона продовжив арешт активів Коломойського і Боголюбова

Фондовий ринок
360
Високий суд Лондона (Великобританія) за підсумками засідання 19 січня продовжив дію наказу про всесвітній арешт активів колишніх власників ПриватБанку (Київ) Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на суму понад $2,5 млрд до чергового відповідного розпорядження суду, повідомили в прес-службі ПриватБанку.
“Минулого тижня в англійському суді пройшли додаткові слухання щодо процесуальних питань у справі ПриватБанку проти Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та інших осіб. Наказ суду про всесвітній арешт активів, винесений у грудні 2017 року, був продовжений до наступного відповідного наказу суду”, – повідомили в банку.
Крім того, додали в прес-службі, суд зобов’язав І. Коломойського і Г. Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь у розгляді справи.
Як повідомлялося, залучена владою України в 2017 році компанія Kroll за підсумками форензік аудиту ПриватБанку підтвердила, що фінустанова до її націоналізації в кінці 2016 року була об’єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум в $5,5 млрд.
ПриватБанк в грудні 2017 року подав позов до високого суду Лондона проти І. Коломойського, Г. Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyn Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservices Ltd., які імовірно їм належать або перебувають під їхнім контролем.
Позивач домігся, що суд як забезпечувальний захід видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників банку І. Коломойського та Г. Боголюбова і зазначених шести компаній на суму більш ніж $2,5 млрд.
Раніше ці компанії фігурували в постановах Печерського райсуду Києва від 29 липня 2016 року, якими передбачається арешт низки рахунків у кіпрській філії найбільшого в Україні ПриватБанку в рамках розслідування про заволодіння кредитами рефінансування Національного банку України на суму 19 млрд грн.
Згідно з постановами суду, посадові особи ПриватБанку видали кредити на суми від $18 млн до $73 млн 42 підконтрольним підприємствам під заставу майнових прав на товар. Після цього дані компанії уклали угоди (здійснивши 100%-ву передоплату) з метою отримання товарів, перерахувавши зазначені кошти на рахунки нерезидентів: Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp, ZAO Ukrtransitservice Ltd., Milbert Ventures Inc.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас