Головний економіст Світового банку пішов у відставку через маніпуляції з рейтингами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Головний економіст Світового банку пішов у відставку через маніпуляції з рейтингами

Фондовий ринок
522
Пол Ромер пішов у відставку з посади головного економіста Світового банку. Рішення про відставку Ромера, який пропрацював на цій посаді менше 1,5 року, набуло чинності.
Про це йдеться в повідомленні, розісланому співробітникам Світового банку, з якими ознайомилася газета The Financial Times. Ромер повертається на посаду професора економіки в університеті Нью-Йорка, випливає з повідомлення. Ромер відставку поки що не прокоментував.
В останні кілька місяців у внутрішній переписці Ромер, повідомляє FT, регулярно критикував колег по Світовому банку, звинувачуючи їх у використанні “явно неправдивих даних”, “безсоромній саморекламі” і небажанні щось міняти.
Методи роботи Світового банку Ромер критикував і публічно. В інтерв’ю The Wall Street Journal, опублікованому 12 січня, Ромер заявив, що Світовий банк неодноразово змінював методику складання рейтингу Doing Business, що давало простір для маніпуляцій даними.
За даними джерел FT, цю заяву Ромера у Світовому банку визнали порушенням корпоративної етики.
Незабаром після виходу інтерв’ю The Wall Street Journal Ромер написав на своїй сторінці в соцмережі, що його слова були неправильно зрозумілі. “Я не бачу ніяких ознак маніпуляції з даними в Doing Business або будь-якому іншому документі Світового банку”, — написав Ромер.
Doing Business — рейтинг сприятливості ділового середовища, який щорічно складає Світовий банк і Міжнародна фінансова корпорація (IFC).
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас