Лагард закликає Україну скористатися хорошою зовнішньою кон'юнктурою для прискорення реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагард закликає Україну скористатися хорошою зовнішньою кон'юнктурою для прискорення реформ

Казна та Політика
305
Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард назвала позитивною і конструктивною зустріч з президентом України Петром Порошенком і його командою у Давосі в середу, підтвердивши готовність продовжити підтримку країни і закликавши скористатися хорошою зовнішньою кон’юнктурою для прискорення реформ.
“Я знову підтвердила, що МВФ готовий продовжувати підтримувати Україну разом з іншими міжнародними партнерами в її зусиллях щодо реформування. Я також підкреслила, що Україні слід скористатися існуючим сприятливим зовнішнім середовищем для прискорення реформ і переходу до більш сильного зростання, необхідного для стійкого поліпшення життєвого рівня населення”, – цитуються в релізі МВФ слова К. Лагард.
Директор-розпорядник МВФ також привітала висунення президентом України кандидатури (першого заступника голови НБУ Якова Смолія – Ред.) для призначення незалежного і постійного голови Національного банку України, наголошується в релізі.
Згідно з ним, на зустрічі сторони також обговорили останні економічні події і перспективи України, а також реалізацію заходів, які відкриють шлях для завершення тривалого чергового перегляду програми розширеного фінансування EFF, який повинен відкрити відновлення фінансування в рамках цієї програми.
Як повідомлялося, відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,5 млрд) з першим траншем в $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд і зменшення квартальних траншів в 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,62 млрд). Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза в зв’язку з невиконанням низки умов, політичною кризою та зміною уряду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас