НАБУ з ранку проводить обшук у першого заступника голови ДМС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ з ранку проводить обшук у першого заступника голови ДМС

Кримінал
902
Співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) у середу з ранку проводять обшук у першого заступника голови Державної міграційної служби (ДМС) України Діни Пімахової, повідомив її адвокат Богдан Хмельницький.
“Ранок знову починається з клієнтів. Прямо зараз НАБУ проводить обшук у мого клієнта Діни Пімахової. Співробітники НАБУ відмовилися чекати адвоката, виламали двері і приступили до обшуку”, – написав Б. Хмельницький на сторінці в Facebook кілька годин тому.
Пізніше він додав, що прибув на місце.
“Двері виламані. Буду розбиратися в ситуації”, – написав адвокат.
Раніше інтернет-видання Insider з посиланням на джерело повідомляло про те, що НАБУ проводить обшук вдома у Д. Пімахової. При цьому вказувалося, що в НАБУ не виключають її затримання.
Як повідомлялося, в кінці листопада 2017 року у Державній міграційній службі України (ДМС) заявили про затримання агента НАБУ при спробі давання хабара першому заступнику голови ДМСУ Д. Пімаховій.
“Протягом декількох місяців агент НАБУ… неодноразово намагався спровокувати Д. Пімахову, пропонуючи великі суми хабарів за ухвалення нею незаконних рішень щодо легалізації в Україні громадян В’єтнаму та Ірану, яких не існувало в реальності”, – заявили у відомстві.
За інформацією ДМС, Д. Пімахова звернулася із заявою в правоохоронні органи про те, що їй намагаються передати хабар, після чого правоохоронці провели комплекс оперативно-розшукових заходів щодо документування злочинної групи. “В результаті при спробі передати першу частину хабара в розмірі $15 тис. агент НАБУ був затриманий на місці скоєння злочину співробітниками СБУ. Злочинні дії агента НАБУ щодо провокування підкупу посадової особи підпадають під відповідальність, передбачену ст. 370 Кримінального кодексу – “провокація підкупу”, – заявили у відомстві.
У НАБУ заявили, що ніколи не провокували жодного з чиновників ДМС на хабар, а Генпрокуратура і СБУ “незаконно втрутилися” в їхню спецоперацію, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання в ДМС, затримавши 29 листопада їхнього детектива, який працював під прикриттям. На переконання НАБУ, насправді має місце “спланована диверсія” щодо співробітників Бюро і САП, реалізована СБУ і санкціонована генпрокурором.
В середині грудня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький заявив, що кримінальне провадження стосовно Д. Пімахової відкрито, але до логічного завершення воно не буде доведено через проведену Службою безпеки України спецоперацію.
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляв, що готовий підтримати обвинувачення проти першого заступника голови Держміграційної служби, якщо керівник САП ухвалить таке рішення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас