У США почалися продажі медичних екзоскелетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США почалися продажі медичних екзоскелетів

Технології&Авто
1948
Управління з контролю за продуктами і ліками США видало японській компанії Cyberdyne дозвіл почати продажі медичного екзоскелета нижніх кінцівок, призначеного для підтримки людей з порушеннями опорно-рухової системи. Як повідомляє IEEE Spectrum, завдяки дозволу продавати екзоскелети можна буде через ліцензовані медичні підприємства.
Cyberdyne отримала дозвіл на продаж екзоскелета HAL for Medical Use. Він являє собою пояс із системою управління та рухливі опори, що закріплюються на ногах. Пристрій призначений для підтримки людини з тим чи іншим порушенням рухливості нижніх кінцівок, причому розробники відзначають, що мова йде саме про підтримку.
HAL for Medical Use може підлаштовуватися під будь-який темп ходьби, приймаючи частину рухових навантажень на себе і при необхідності коригуючи рух нижніх кінцівок. Згідно із заявою Cyberdyne, її екзоскелет, зокрема, може використовуватися під час реабілітації.
Отримання дозволу на продаж екзоскелета як медичної продукції означає, що американські лікарі тепер зможуть прописувати своїм пацієнтам носіння таких пристроїв. Крім того, ймовірно, деякі медичні страхові договори будуть покривати використання екзоскелета.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас