У Китаї побудують дрон вантажопідйомністю 20 тонн (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї побудують дрон вантажопідйомністю 20 тонн (фото)

Технології&Авто
1088
Створена в 2016 році китайська компанія Tengoen Technology оприлюднила амбітний план. Вона збирається випустити на ринок дрон з найбільшою вантажопідйомністю в світі. Також компанія виробляє військові дрони, повідомляє Popular Science.
У Китаї намітилася тенденція до створення гігантської авіаційної техніки. В кінці 2017 року країні випробували найбільший в світі літак-амфібію. Державна авіабудівна корпорація Китаю працювала над апаратом AG600 майже 8 років. За розмірами літак-амфібія порівнянний з Boeing-737 і призначений для перевезення рятувальників у пошукових операціях і гасіння лісових пожеж. Літак вміщує 50 осіб під час рятувальних операцій, а під час гасіння лісових пожеж здатний набрати 12 тонн води з водойми за 20 секунд. Максимальна злітна маса судна – 53,5 тонни, а дальність польоту – 4500 км.
До дронів з великою вантажопідйомністю в країні також звернулися не вперше. До цього відбулися перші в світі випробування безпілотника, чия вантажопідйомність вимірюється тоннами. Дрон отримав назву AT200. Довжина безпілотника – майже 12 метрів, висота – 4 метри. Максимальна злітна маса може досягати 3,4 тонни, з яких 1,5 тонни припадають на корисне навантаження. Він здатний літати 8 годин зі швидкістю 313 км/год. Безпілотник невибагливий до умов і здатний злітати і приземлятися там, де немає ідеально рівних поверхонь. Для зльоту йому достатньо смуги довжиною 200 м. Злітає він теж автономно. Висота польоту – 6 км.

На цей раз вже приватна китайська компанія вирішила побити світові рекорди. Tengoen Technology працює над величезним безпілотним дроном. Розмах його крил має скласти 43 метри, а вантажопідйомність – 20 тонн. За рух дрона відповідатимуть 8 двигунів. При максимальному завантаженні апарат зможе пролетіти 7500 км. Двофюзеляжний безпілотник виконаний з вуглецевого волокна. Відсік для корисного навантаження розташований між фюзеляжами. За планами компанії, на ринок дрон потрапить в 2020 році.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас