Ціни на нафту знижуються на даних API — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту знижуються на даних API

Енергетика
490
Ціни на нафту знижуються в середу після ралі в ході попередньої сесії, за підсумками якої вартість WTI підскочила до максимуму з грудня 2014 року.
Вартість березневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:05 за Києвом опустилася на $0,14 (0,2%) – до $69,82 за барель. Напередодні контракти подорожчали на $0,93 (1,35%) – до $69,96 за барель.
Ціна ф’ючерса на нафту BRENT на березень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася до цього часу на $0,04 (0,06%) – до $64,43 за барель. У вівторок контракти подорожчали на $0,9 (1,42%) – до $64,47 за барель.
Підтримку ринку у вівторок надавали очікування зниження запасів нафти в США.
Згідно з прогнозом експертів S&P Global Platts, запаси нафти в США минулого тижня впали на 1,6 млн барелів. Зниження запасів може бути відзначено за підсумками десятого тижня поспіль, що стане найтривалішим подібним періодом з 1982 року.
Міненерго США оприлюднить щотижневий звіт про запаси енергоносіїв в середу о 17:30 за Києвом.
Тим часом, дані Американського інституту нафти (API), оприлюднені в ніч на середу, вказали на збільшення запасів нафти в США за минулий тиждень на 4,76 млн барелів.
Позитивним для нафтового ринку чинником є настрій країн ОПЕК+ на співпрацю навіть після закінчення терміну дії нинішньої угоди про обмеження видобутку, пише MarketWatch.
Міністр нафти Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх заявив в інтерв’ю CNBC під час Всесвітнього економічного форуму, який проходить в Давосі, що країни ОПЕК+ “схвалюють необхідність розширення цієї форми співробітництва ОПЕК і не-ОПЕК після завершення чинної угоди”.
“Солідарність Росії і Саудівської Аравії зараз на піковому рівні, – зазначає аналітик ThinkMarkets Наїм Аслам. – Обидві країни схильні до обмеження видобутку до кінця поточного року і натякають на можливість продовження співпраці”.
Це дає “бичачий” сигнал ринку, вважає експерт.
“Проте, якщо вони не будуть дотримуватися цього шляху, ситуація для “биків” різко зміниться, – говорить Н.Аслам. – Крім того, при поточних цінах на нафту і вищих американські виробники сланцевої нафти будуть тільки нарощувати видобуток”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас