НБУ вдосконалив порядок визначення банками розміру кредитного ризику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вдосконалив порядок визначення банками розміру кредитного ризику

Кредит&Депозит
494
Національний банк України (НБУ) в рамках вдосконалення регулювання і нагляду за діяльністю банківського сектора вніс зміни до порядку визначення банками розміру кредитного ризику.
Як повідомляється на веб-сайті центробанку, відповідне рішення закріплене постановою правління НБУ №3 від 23 січня 2018 року, яка набирає чинності з 24 січня.
За даними НБУ, передбачені документом зміни до “Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику” №351 від 30 червня 2016 року зумовлені актуалізацією параметрів логістичної моделі і діапазонів ймовірності дефолту (PD), що використовуються банками при оцінці фінансового становища боржників-юридичних осіб.
“Актуалізація відбулася на підставі оновлених даних фінансової звітності боржників-юридичних осіб та з урахуванням поточних економічних тенденцій”, – йдеться в повідомленні.
Зміни також відображають зміни в законодавчих і нормативно-правових актах НБУ, зокрема, в план рахунків бухгалтерського обліку в зв’язку з введенням МСФЗ9, електронного документообігу та іншого; пропозиції банківського співтовариства про порядок застосування коефіцієнта кредитної конверсії (CCF) за операціями торгового фінансування, який відповідає підходам Базельського комітету з банківського нагляду, а також в аналіз результатів практичного застосування банками вимог положення №351.
Зокрема, змінами посилено вимоги до прийнятності застави, яка береться до уваги при розрахунку розміру кредитного ризику.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас