Alstom запустить безпілотний вантажний поїзд у Нідерландах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alstom запустить безпілотний вантажний поїзд у Нідерландах

Технології&Авто
283
Це перший подібний досвід для французької компанії, яка протягом довгого часу оснащувала допоміжними системами управління поїзди метро. Вантажний поїзд буде проїжджати близько 100 км без втручання машиніста.
Автоматичний поїзд Alstom вже цього року зв’яже гавань Роттердама, найбільшого порту Європи, зі станцією CUP Valburg на сході Нідерландів. Це – первісток проекту, в якому з французькою компанією співпрацюють голландські компанії ProRail і Rotterdam Rail Feeding, повідомляє Reuters.
Alstom з 1970-х займалася автоматизацією руху в метрополітенах, які закуповують її поїзди. Компанія зазначає, що автопілоти економлять енергію і дозволяють зменшити інтервали між поїздами. В основному за рахунок того, що вони розганяються і гальмують більш плавно і синхронно, ніж поїзди з людьми-машиністами.
Однак автоматизація наземного поїзда – задача, в якій багато додаткових змінних. У метро системою ATO (Automatic Train Operation) можна оснастити всі поїзди, а на коліях і станціях достатньо камер. Над землею зовнішні умови змінюються в залежності від погоди і часу доби, а автопілоту потрібно враховувати, що в інших поїздах і в машинах на переїздах – водії-люди.
Досвід у частково автоматичному управлінні наземним поїздом у Alstom вже є. Торік системою ATO оснастили паризькі двоповерхові електрички RER-A.
«Автоматизовані поїзди – інноваційний порядок денний відразу в декількох країнах», – підкреслює старший віце-президент компанії в Європі Жан-Лука Ербаччі.
Alstom працює також над іншими проектами, які повинні надати новий імпульс розвитку залізничного транспорту. У Німеччині та Великобританії протягом чотирьох років компанія збирається запустити водневі поїзди.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас