Незаконне збагачення: НАБУ оголосила про підозру главі Держаудиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Незаконне збагачення: НАБУ оголосила про підозру главі Держаудиту

Кримінал
654
Главі Державної аудиторської служби Лідії Гавриловій оголошено про підозру у незаконному збагаченні в розмірі 10 млн грн і декларування недостовірних даних, повідомляється на офіційному сайті Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) у вівторок.
Як наголошується в повідомленні, підозру висунуто Л.Гавриловій у вівторок детективами НАБУ під керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та погоджено керівником САП Назаром Холодницьким. Попередня правова кваліфікація підозри – ч.3 ст.368-2 (незаконне збагачення) і ст.366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.
“За даними слідства, чиновниця протягом 2015-2017 років отримала у власність активи, законність підстав придбання яких не підтверджена доказами, і вартість яких значно перевищує її законні доходи. Зокрема, мова йде про придбані об’єкти нерухомого майна в м.Києві (квартира, два паркомісця), позашляховика (2016 р.в.), дорогих меблів, техніки, золотих злитків і готівки в сумі $112,8 тис. і EUR8,5 тис., знайдених і вилучених детективами НАБУ при обшуку квартири за місцем проживання чиновниці”, – інформує НАБУ.
Крім того, детективи Бюро переконані, що чиновниця внесла завідомо недостовірні відомості в щорічні електронні декларації про майно і доходи за 2015 (понад 2,86 млн грн) і 2016 (понад 4,67 млн ​​грн) роки. Вона вказала недостовірну вартість належної їй квартири в Києві – 1,06 млн грн замість фактичних 2,74 млн грн.
У декларації також не відображені автомобіль і два паркомісця, власником яких є колишній чоловік Л.Гаврилової, з яким сімейні відносини фактично не припинені і тому, відповідно до закону “Про запобігання корупції”, це майно мало бути відображено в декларації.
“Слідство вважає, що чиновниця вдалася до таких дій навмисне, з метою приховування від відповідних державних органів і громадськості свого реального майнового стану і всього, що є у неї і членів сім’ї.
При цьому в НАБУ підкреслюють, що особа вважається невинною у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас