"Центренерго" відмовилося від закупівель вугілля у ДТЕК - глава НПГУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Центренерго" відмовилося від закупівель вугілля у ДТЕК - глава НПГУ

Фондовий ринок
509
ПАТ “Центренерго” відмовилося від закупівель вугілля у енергохолдингу “ДТЕК”, повідомив глава “Незалежної профспілки гірників України” (НПГУ) Михайло Волинець.
“Протягом 2016 року “Центренерго” вимагало від ДТЕК збільшити обсяги видобутку для себе до 250 тис. тонн на місяць, це 3 млн тонн вугілля на рік. І ось тепер відмовилися від цього вугілля, під яке додатково закладалися лави”, – написав він на своїй Facebook-сторінці.
На думку М.Волинця, ситуація ускладнюється тим, що “Центренерго” відклало запуск одного з блоків Трипільської ТЕС після переведення на вугілля газової групи з грудня 2017 року на березень 2018 року. “Це (запуск блоку – ІФ) збільшило б споживання українського вугілля на 60-90 тис. тонн щомісяця. Але вони (“Центренерго” – ІФ) затягнули і перенесли на березень 2018-го”, – додав він.
Глава НПГУ підкреслює, що ситуація, що склалася, ставить під загрозу стабільну роботу держшахт західного регіону країни.
“Завжди була така схема: щоб заощадити на транспортуванні, державні західноукраїнські шахти своє вугілля везли на “ДТЕК Західенерго”, а вугілля ДТЕК з Павлограда і Добропілля – на “Центренерго”… Якщо “Центренерго” відмовляється від продукції Павлоградвугілля” і “Добропілляугля”, тоді ДТЕК його повезе на своє “ДТЕК Західенерго”. Відповідно, шахтарям Львівсько-Волинського басейну нікуди буде збувати свою продукцію”, – резюмує він.
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, відповідаючи на запитання депутатів у парламенті в п’ятницю, констатував наявність в даний час в Україні профіциту вугілля.
“Центренерго” експлуатує Вуглегірську, Зміївську і Трипільську ТЕС сумарною встановленою потужністю 7660 МВт. Державі належить 78,3% акцій товариства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас