В які країни, що розвиваються, слід інвестувати в 2018 — рейтинг Bloomberg (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В які країни, що розвиваються, слід інвестувати в 2018 — рейтинг Bloomberg (інфографіка)

Світ
2496
Агентство Bloomberg склало рейтинг найбільш привабливих для інвестицій країн, що розвиваються. Перші три місця рейтингу зайняли Мексика, Туреччина та Чехія. Вloomberg пояснює, що перші дві країни потрапили так високо завдяки низькому курсу своїх національних валют.
“Якщо ви зараз шукаєте об’єкти для купівлі, Туреччина і Мексика стоять окремо, тому що там все відносно дешево,— заявив Bloomberg Такесі Йокоуті з японської компанії Daiwa SB Investments, в управлінні якої знаходяться активи на $50 млрд.— Коли політичні ризики спадуть, цілком можна знайти момент для входу, враховуючи міцні фундаментальні показники і високу прибутковість”, — пояснюють у виданні. За даними Bloomberg, в даний час прибутковість за п’ятирічними державними облігаціями Туреччини становить 13%, в Мексиці — 7,5%.
В які країни, що розвиваються, слід інвестувати в 2018 — рейтинг Bloomberg (інфографіка)
Традиційні лідери за інвестпривабливістю — Індія та Китай — в рейтингу Bloomberg опинилися на останніх рядках. Росія в рейтингу посіла лише 15-е місце в основному через відносно низькі показники із сальдо поточних рахунків, оцінки активів і суверенного кредитного рейтингу.
Рейтинг інвестиційної привабливості ринків в 2018 році:
1. Мексика
2. Туреччина
3. Чехія
4. Польща
5. Малайзія
6. Південна Корея
8. Колумбія
9. Перу
10. ОАЕ
11. Чилі
12. Тайвань
13. ПАР
14. Бразилія
15. Росія
17. Філіппіни
19. Китай
20. Індія
Видання зазначає, що при складанні списку з 24 найбільших країн світу, що входять в індекс ринків, що розвиваються, MSCI, їм довелося виключити чотири країни.
В рейтинг не потрапила Греція, оскільки там немає власної національної валюти і використовується євро, а також Єгипет, Катар і Пакистан через брак необхідних даних.
При складанні рейтингу аналітики Bloomberg використовували комбінацію таких показників, як обсяг і динаміка ВВП, сальдо поточного рахунку для кожної окремої країни, оцінка її суверенних активів, ефективний валютний курс і суверенний кредитний рейтинг.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас